Hemligheten till ett vackert hår..

Vem drömmer inte om att ha ett friskt och glänsande hår? I de flesta fall krävs det en hel del arbete att få sitt drömhår, om man inte har gener utöver det vanliga :) Många påfrestar sina hår med varma stylingredskap, färgning och blekning av hår. Det mesta man gör i stylingväg utgör alltid någon form av slitage på håret, mer eller mindre. Därför är det viktigt att vi tar hand om vårt hår.
Här är några tips till ett vackert glansigt hår:
  • Använd produkter efter hårtyp, gärna rekommenderat av frisör.
  • Gå regelbundet till en duktig frisör för att klippa, färga/bleka håret (om så önskas)
  • Använd alltid värmeskydd i håret innan vämestyling.
  • Glöm inte solskydd när så behövs, rådfråga frisör vilken som passar dig och dina behov.
  • Borsta gärna håret med en borste av äkta hår.
  • Massera regelbundet hårbottnen.
  • Använd regelbundet hårinpackning, ca 1-2 ggr veckan. Jag använder hårinpackning vid varje tvätt.
  • Har du färgat hår, använd gärna en inpackning då och då som förlänger din färg.
  • Låt ditt hår lufttorka så ofta det går.
  • Borsta inte håret när det är blött!
  • Använd alltid någon vårdande produkt i håret efter du tvättat det, i handdukstorkat hår.
  • Tvätta inte håret för ofta, max 2-3 ggr veckan, vill man fräscha till det testa att skippa schampo en dag och lägg bara i lite balsam/inpackning i topparna och skölj.
Här nedan kommer mina absoluta favoriter när det gäller hårväg :) Mitt hår har blivit så glansigt och mjukt!
Schampo, inpackning och ett glansgivande serum från Kérastase Chroma riche serie



Min favorit gällande färgad inpackning, älskar denna nyansen i coffee bean. Brukar låta den sitta i 5- 10 min och ibland 20 min om jag har tid. Torka håret med handduk innan du lägger i den.



Värmeskyddande leave-in produkt, krämig och passar ett torrare hår. Vill man ha en lättare variant så är den från chroma riche serien helt underbar och doftar gudomligt!



Värmeskyddande spray med massa glans. Ger en mjuk och härlig finish på håret, använder alltid denna också. Givetvis räcker det med ett värmeskydd men jag tycker att det känns bra att använda precis innan jag värmestylar håret. Mitt hår klarar väldigt mycket produkt, men har du redan ett tunnt, eller tungt hår så finns risken att det blir ännu mer. Ger ingen stadga, vilket jag gillar- vill ha mitt hår mjukt :) Glöm ej att skaka innan användning.



Bästa hårsprayet ever!! Doftar helt otroligt gott, håller frisyren på plats hela dagen, blir inte för hårt så vill man går det enkelt att borsta igenom håret på nytt. Det blir svårt att hitta en spray som är bättre :) Den dagen jag gör det så lovar jag att skriva om det.



Sedan måste man tänka på att alla hår fungerar på olika sätt, prova dig fram och hitta dina favoritprodukter. Vilka är dina måste-ha produkter?










Heldag med MAC

Sitter just nu på tåget upp till Stockholm för att spendera en heldag med MAC. Spännande då det är första gången jag åker upp för lite up-date :) Har nyligen ätit upp frukosten som serverades så nu känns det som jag är full av energi! Har haft väldigt mycket att göra det senaste, därför blir mitt bloggande uselt.. Jag hoppas verkligen på att jag kan bättra mig på den här fronten nu. Dels väntar jag spännt på att min hemsida skall kunna läggas upp inom snar framtid, kommer därför troligtvis blogga därifrån framöver :) Har en duktig kille från Optinet som hjälper mig. Sen jobbar jag även 50 % på MAC, vilket är fantastiskt kul! Otroligt inspirerade att få rekommendera ett makeup märke av fantastisk kvalitét, har du aldrig provat MAC så tycker jag att det är på tiden! Jag jobbar i Göteborg på Åhlens (nordstan). Kom förbi så hjälper jag eller de andra duktiga tjejerna gärna till :)
(Två bra makeup böcker av Kevin Aucoin, "Making faces" och "Face forward")

RSS 2.0