Att ta hand om sin hud

Då jag jobbar som hudterapeut förstår ni nog att min hud får stå ut med en hel del prövningar :) Mitt intresse för huden började väldigt tidigt, tror jag var runt 12-13 år då jag började gå på ansiktsbehandlingar och köpte hela serier med hudvård från olika salonger. Jag var väldigt noga med att det skulle vara hög kvalitét på det jag använde varje dag. I och med detta har jag provat på många olika produkter av olika märken vilket jag ser som positivt i mitt yrke som hudterapeut.
Det finns otroligt bra märken ute på marknaden idag, men givetsvis sådana av sämre kvalitét också. Viktigt när man väljer sina produkter är att du helst får en rekomendation från en hudterapeut som har kollat närmare på din hud. På så sett kan man se vad man behöver jobba med och skräddarsyr därefter en bra hudvårdserie som blir din nya dagliga rutin.
Viktigt är också att du gillar produkterna i fråga- Tycker du om lukten, konsistensen m.m, för produkter med kvalitét kommer inte ta slut efter en vecka om du använder dom som du skall- dom räcker väldigt länge, så gör din hudvård till något som du tycker är kul och att du känner dig helnöjd med efter du skött om dig på morgon och kväll. Har man mycket problem med sin hud så kanske man får tänka på det i första hand, att just jobba med problemet och kanske hoppa över att den där krämen inte riktigt luktar som du ville.
Jag har själv egen erfarenhet av en problemhud, för några år sedan fick jag acne vilket gjorde mig helt frustrerad. Det kom ganska sent på mig och det var i den perioden jag utbildade mig till hudterapeut-kul kul, not! Däremot kan jag idag vara glad för detta då jag kan förstå mina kunders problem och frustration på ett helt annat annat sätt. För ibland är det inte bara att köpa dyra produkter som hjälper till den perfekta huden, man får inte tro att det kommer bli bra med en gång! Det krävs tålamod och djupare analysering om både hur huden mår, vad kommer problemet ifrån? Kan det bero på något yttre eller är det inifrån som är grunden till uppkomsten- eller kanske till och med en kombination av de båda. Det kan vara så mycket som spelar roll och det är därför det är bra att gå till en hudterapeut som kan hjälpa dig med både information om ditt problem och som även kan lägga upp en bra plan för just din hud. För målet är ju att det skall bli bra i slutändan, men fram tills dess krävs ofta en bra grundläggande plan hur detta skall lösas.
Att gå på ansiktsbehandling är också väldigt viktigt, en bra kombination av detta och bra rutin hemma med anpassade hudvårds produkter är det absolut bästa. För inte kan vi gå till gymmet en gång varannan vecka och tro att våra kroppar skall kunna förändras på en dag och vi kan heller inte tro att vi skall förvandlas till ett ännu positivare "jag" genom att proppa våra kroppar med skräpmat, nej, det är kontinuitet och tålamod som gäller och det är det som tillslut ger resultat.
Sen är det viktigt att kolla över hur resten av ditt liv ser ut. Vår hud påverkas hur vi mår, man kan nästan säga att i många fall att huden är som en spegel från insidan. Några bra frågor som man kan ställa sig: Hur är ditt kostupplägg- Får du i dig all den näring som du behöver, dricker du tillräckligt med vatten? Hur är det med sömn, får din kropp den tid som den behöver för sin nattliga reparation? Jobbar du inne/ute? Tar du någon medicinering? Gener, Yttre påfrestninar- vind, sol kyla, värme, Allergi? Överkänslighet? Stress, rökning?  Ja, listan kan göras väldigt lång. Detta inlägget skulle kunna kännas oändligt långt om jag gick in på allt just idag. Har du frågor angående din hud, eller kanske någon annans hud så är det bara att skriva till mig. Jag skall försöka hjälpa till så gott jag kan! Sen skall jag lägga upp inlägg som beskriver dessa saker mer grundligt, så mer kommer!
Vår hud är ett fantastiskt organ som skyddar vår kropp, se till att ta vara på den lika bra så skall du se att det ger resultat- vi skall hålla hela livet ut!
Bocca beach in Fort Lauderdale
Bjuder på en bild från Bocca Beach i Fort Lauderdale förra våren, för vår svenska sommar närmar sig med stormsteg- Så det blir nog ett inlägg inom kort hur du bäst skyddar dig i solen, något som jag är väldigt noga med!

Härligt halsband

Ett riktigt snyggt och prisvärt halsband jag köpte häromdagen är från Gina Tricot, 129 kr. Gillar det då det är en lång halskedja med en dödskalle som samtidigt "mjukas" upp lite mer genom att man använt ett blommigt mönster som detalj. Man har blandat i lite sött i det tuffa, det gillar jag!
Gina Tricot, 129 kr

Vårens nyinköpta solglasögon!!

Idag var jag och köpte mina efterlängtade solglasögon från Marc Jacobs :) Hade lagt undan dem i måndags, och nu är dom äntligen mina! Förra året blev det ett par Ray-Ban med guldbåge, men kände för att variera mig lite mer i år och dessa blev ett riktigt bra komplement :) Nu vill jag bara ha soliga dagar framför mig, inga moln och inget regn!
-eve-

Liten förhandstitt på stylingrummet

Hej! Idag har jag och min mor varit runt och köpt en hel del saker för mitt stylingrum. Det blev två lägre stolar för en liten "relax och gäst" hörna, sen en stol för hårstylingen, en stor spegel med svart ram, en tavla, en lampa och en hylla för produkter :) Kunde inte hålla oss, så därför kom allt på plats väldigt fort- typiskt oss :) Nu står jag här och skriver från min lilla reception och kollar ut över rummet, det enda som fattas nu är lite små pysslande med kablar, och hänga upp den stora spegeln som fortfarande står på golvet. Sen måste jag fixa belysning för mina makeup speglar, det är ett svårare kapitel det, men hittade en hemsida som hade ljuskvalitén som jag behöver.. Men måste kunna lösa det med en snygg design runt om också. Kan inte hålla mig från att dela med mig av några bilder i dagsläget, mer kommer när allt är helt klart.

RSS 2.0