Waldorf Astoria Hotel- london Syon Park

Befinner mig just nu på en magisk plats på jorden, ett fantastiskt nybyggt hotell i utkanten av London. Här kommer jag och min älskade pojkvän tillbringa helgen för att fira våra 7 år tillsammans. Vi har precis varit nere i frukost salen och njutit av en härlig frukost buffé, massor av frukt och färska bär fanns att plocka bland- Bara deras nypressade mangojuice kändes som en perfekt kick på morgonen.
Idag är det även en stor dag i England då det är ett kungligt bröllop som hålls i centrala London. Planen var att shopping stod på schemat idag, men med tanke på att man hört folk som tältat på gatorna inne i London så kommer det troligtvis vara fullt med folk som vill se brudparet. Istället står vi här med promenadkläder och inväntar en härlig tur till ett mindre shoppingställe 30 min från hotellet. Senare idag skall vi ner till spaavdelningen, även den fantastisk! Ikväll får det bli en sväng till det 24 timmars öppna gymmet! Någon god middag får det bli också ;) Söndag är vår stora dag, men vi börjar så smått fira redan nu :D
Ha det toppen där hemma! Kraam

Första gången med ögonfransförlängning

Igår åkte jag in till stan för att få min första ögonfransförlängning. Jag var väldigt nervös innan då jag sett ett flertal fått mindre bra resultat efter ett besök hos deras fransstylist. Trots detta ville jag att det skulle synas om jag ändå gör det, och jag blev otroligt glad när jag fick se resultatet efter 2,5 timmar! Jag bestämde innan vi satte igång att ha kortare franslängd i inre ögonvrån ut mot mitten, och att det successivt blev längre fransar ju längre man kom mot yttre ögonvrån. De yttersta fransarna har även en så kallad D båge (mer böjd), medan de andra är en C båge som är lite mindre böjda. Här kommer en bild, jag kommer uppdatera er om resultatet blir mindre bra efter någon vecka.
Min makeup idag:
  • Applicerade ett tunnt lager med Priori´s coffeeberry mineralfoundation nr 3. (Vet ej om den finns i Sverige ännu)
  • MAC´s Pro longwear concealer NC 20 under ögonen. (Har man väldigt blå ton under ögonen så föredrar jag NW serien som har en lite mer rosa baston)
  • MAC´s ögonskugga "Da Bling" på hela ögonlocket, ger ett fin rosa skimmrig finish
  • Lite, lite mascara på underfransarna, ej på de övre! (viktigt att man inte använder mascara för hållbarhetens skull).
  • Rouge från Joe Blasco i färgen "Puff", den är en härlig klar rosa färg.
  • Läppar, MAC´s cremestick liner i färgen "pink treat", la bara kontur och tonade in i läpparna.
  • MAC´s läppstift "hot gossip"

Ungsbakad torsk i folie

Idag blev det en riktigt god fiskrätt till middag. Det är inte förrän nu på senare tid som jag har börjat äta mycket fisk, nu har jag börjat uppskatta det vilket är både bra och nyttigt! Man skall ju helst äta fisk minst två till tre gånger i veckan. Kanske blir detta ditt nya favorit recept :)
Receptet är för 1 person, så det är bara att lägga till för hur många som skall äta.
Detta behöver du till torsken:
  • Torskfilé 150 g
  • Babytomater, dela varje i fyra delar
  • Ungsfolie
  • Salt
  • Dill, jag använder torkad
  • vitpeppar
  • Chilipeppar
  • Vitlökspulver
Dom två sistnämnda kryddorna testade jag idag, i vanliga fall har jag bara haft salt, vitpeppar och dill. Så prova dig fram.
Sätt ugnen på 250 grader. Riv av en bit foliepapper, tillräckligt stor så du kan göra ett litet paket med innehållet. Salta lite på foliepappret och lägg sedan på fisken. Krydda med mer salt, vitpeppar och dill. (Chilipeppar och vitlökspulver om så önskas). Lägg de delade tomaterna på torsken och packa in allt till ett foliepaket, sen är det bara in i ugnen ca 30 min (eller tills fisken är fast och fin).
Till detta åt jag idag:
  • Kokt blomkål
  • Kokt broccoli
  • 80 g pressad potatis
  • Sallad, olika sorter, paprika, gurka, sockerärtor
  • Dekorerade med en uppskivad jordgubbe och några stora blåbär, mums!

Att applicera mascara utan klumpar

Nu var det några dagar sedan senaste inlägget, som ni vet hade jag en liten minisemester i Mjölby hos Adams föräldrar. Igår jobbade jag hela dagen på MAC :) Men nu är jag laddad för nya inlägg här i bloggen. Det som jag först skall skriva om är ett svar på Ami´s fråga om hur man lägger mascara utan att fransarna klumpar sig. En väldigt bra fråga tycker jag då det är många som har detta problem. Längre ner kan ni läsa om några favoriter jag har.
  • Till att börja med är att kolla så att du inte har en gammal mascara. En gammal är torr, luktar illa, och det i sig innebär att den även samlat på sig massor av bakterier! Släng, släng!
  • En väldigt stor skillnad för din applicering är även att du börjar med att böja dina ögonfransar, använd en ögonfransbörjare av hög kvalitet så du inte klipper av dina egna fransar. Kommer skriva ett inlägg inom kort där jag skriver mer om just själva böjningen. (OBS, böj aldrig fransarna efter att du applicerar mascaran!)
  • Applicera din mascara, börja med fördel i yttre kanten och arbeta dig inåt med zickzackande rörelser närmast frans roten upp till toppen (jag börjar alltid utifrån och in, men vet att många andra föredrar tvärtom- en smaksak helt enkelt, hitta ditt sätt). Jobba rakt upp eller snett utåt beroende på vilken vinkel du vill ha på dina fransar.
  • Direkt efter appliceringen tar du en rengjord mascaraborste (finns att köpa), finns även mascarakammar, gillar själv dock det förstnämnda alternativet. Jobba igenom dina fransar för att ta bort eventuella klumpar, du kan även lägga borsten ovanifrån och rulla upp dina fransar, se bild.  Du kan även separera dina fransar ännu mer genom att jobba med mascaraborstens spets. Det är viktigt att du gör detta under tiden när mascaran fortfarande är fuktig, annars är risken stor att det ser torrt ut och att det faller ner mascara rester i ansiktet. Känner du att du inte är tillräckligt snabb, gör ett öga i taget.

  • Applicera även mascara på underfransarna, en del föredrar hela fransraden, jag själv gillar att bara ha ett tunt lager på de yttre nedre fransarna,Jag tycker att det är en smaksak och lite vad man vill ha för resultat. Lägger du i yttre delen får du lite mer avlånga ögon, och lite öppnare känsla.
  • Något som är riktigt snyggt är att göra en fransmarkering. Då går du in med en kajalpenna eller skugga, jag brukar använda både och. Jobba vid fransroten in mot ögat, lägg gärna produkt innanför franslinjen. Detta är alltså ingen eyeliner, den skall inte synas på locket utan bara göra känslan av dina fransar mer intensiva och fylliga. Tills kuggan använder jag gärna en tunn platt pensel för att komma åt på bästa sätt. Du kan använda dig av vilka färger du vill, idag hade jag en brun kajal från MAC, Bountiful Brown powerpiont eye pencil. För att få den mer intensiv i färgen la jag på en riktigt mörk skugga från Bobbi Brown, Espresso 32.


(en pensel som jag köpte när jag bodde i USA, den är från en butik för målare och konstnärer- tror jag gav 3 dollar för den) Ingen skönhet direkt, men det är ju resultatet som räknas ;) Men liknande finns bland våra makeup märken här i sverige:)

  • Har du en helt ny mascara kan du i början få jobba lite extra med stegen ovan, det blir oftast väldigt mycket produkt, så ge det bara lite tid.
  • Glöm ej rensa bort eventuella mascara rester på ögonlocket och under med en tops, jag ser väldigt många som har så mycket mascara precis ovanför fransraden att man nästan tror att dom har misslyckats med sin kajal, sen när man kollar närmare finns där ingen kajalpenna, utan det är mascara rester! Jag brukar rensa rent sist av allt då allt är torkat.

  • EVELINAS favorit: Jag har väldigt svårt att säga vilken mascara som är min favorit, testar gärna nya mascaror hela tiden. Min senaste som absolut platsar bland mina favoriter är MAC´s Opulash i bad, bad, black- Jag älskar stora borstar! Den klumpar sig inte och är lätt att bygga på. Ger mycket volym, så för någon som vill satsa enbart på längd är denna  något "tung" då det är mycket fokus på just volymen. Sitter hela dagen, men en enkel mascara att ta av på kvällen vilket är ett stort plus! Har extra svart pigment i sig vilket ger en kraftfull svart färg. Mycket bra pris, 165 kr

 

Helena Rubinstein Lash Queens Feline Blacks mascara är också en av mina senaste favoriter. Den jobbar på både längd, volym och ger ett extra svart resultat (likasom Opulash) då den består av extra svarta pigment i sin formula. Ca pris: 335 kr

När jag sitter här och skriver kommer jag på massor av bra mascaror, Lancome har alltid bra kvalitet, Estee Lauder´s sumptious, dessa är ju som Rubinstein betydligt högre i pris. Därför tilltalar MAC´s mascaror mig väldigt med tanke på det fina resultatet :)

Vad jag brukar tänka på när jag en köper mascara:

  • Hur ser borsten ut, gillar jag modellen?
  • Hur verkar konsistensen, den får inte ta för lång tid att torka in, men ej heller för snabbt.
  • Är den lätt att tvätta bort (speciellt om det är en mascara du använder varje dag!), viktigt att den är snäll mot dina fransar och ögon.
  • Sitter den bra, ingen passar i en flagande mascara!
  • Se till att den inte varit öppnad innan, risk för att den börjat torka till.
  • Köp regelbundet, byt med fördel ut din mascara var tredje, (fjärde) månad.
Glöm ej att ta bort mascaran innan du går och lägger dig, vi vill ha fina fransar varje dag!


Solig dag i Blåvik

Är tillbaka i Mjölby nu efter en utflykt till Blåvik för att se hur bygget går med Adams föräldrars sommarhus :) Det är redan så fint, och kommer bara bli bättre när allt är klart. Ligger precis intill vattnet- helt fantastiskt! Skriver inte så mycket utan lägger upp några bilder från idag, blir väl troligtvis ännu fler bilder mot slutet av sommaren när allt kommer på plats.

Liten mini semester i Mjölby

Under denna helgen befinner jag mig i Mjölby, hemma hos Adams föräldrar. Jätte skönt att komma iväg lite, mina föräldrar är med och vi har nu under kvällen njutit av en fantastisk middag som Monica lagat, Adams mor. Nu blir det strax sovdags, känner att jag börjar blir riktigt trött. Adam och jag åkte in till ett fint motionsspår, meningen var att vi skulle ta en lång härlig promenad följt av en kortare sväng jogging. Istället tog Adam mig till hans gamla fysbackar som han höll till under sina hockeysäsonger i Mjölby. Så ni kan ju gissa vad som väntade mig.. Ja, riktigt jobbig backträning! Började först att gå upp för en lång och brant backe som jag trodde aldrig skulle ta slut, väl uppe så sa han bara "jahopp, nu är det bara att gå ner så kör vi samma backe fast att du springer", något som var omöjligt- Så fick springa i etapper- kändes som att jag stod stilla trots att jag sprang, och med Adam stutsande (ja, menar faktiskt studsande.. Riktigt knäckande när man inser att det går så lätt för vissa) och frammåtmanande så var man ju så illa tvungen. Detta gjorde vi så många gånger att jag tappade räkningen tillslut, vet ens inte om jag kommer ihåg de sista vändorna. Lycklig över att det var slut promenerade vi vidare, men då plötsligt gick han rätt in i skogen, och jag efter. Där inne bland allt finns en till himla backe, kortare- visst, men brantare, JA! Adams kommentar, denna kallas mördarbacken- Vi kör några vändor! Så vad skulle jag göra, tänkte bara på allt godis jag hann proppa i mig under resan upp, 3 timmar.. Ni som känner mig, vet hur mycket det troligtvis var, Så det fanns ingen tid att börja dra sig ur. Jobbigt var det, men nu, sittandes här i fåtöljen känner jag mig riktigt stolt! I morgon blir det en tripp till Blåvik, där Adams föräldrar bygger sommarhus! Skall bli jättekul att se :) Blir inte så mycket inlägg om skönhet och hälsa i helgen, men kanske kan bli lite fina bilder på stugan i morgon, vi får se :D Nästa vecka kommer mer inlägg om lite smink m.m, bland annat kommer jag skriva ett inlägg som svar på Ami´s fråga om hur man lägger mascara utan att den klumpar sig.
Natti natti!! kraam

Detta fick bli min inspiration till att genomföra mitt träningspass! En bikini som jag beställt från Victoria Secret, den ligger hemma och väntar på sommarsäsongen :)


Tonfisksallad med wookade grönsaker och yoghurtsås- Följ min blogg med bloglovin

Nu har jag precis ätit en riktigt god lunch, snabb och enkel att tillaga :) Jag gillar att äta en sallad, men ibland vill jag inte äta enbart kallt, så därför gjorde jag en kombination av varmt och kallt.
Det här behöver du:
Wook: (valfritt vilken mängd man vill ha, funkar bra med andra grönsaker också, som tex. sparris, champinjoner- eller varför inte lägga till dessa bland allt annat) Skall bara stekas en kort stund.
  • Broccoli (mindre bitar)
  • Zuccini (skivad)
  • Röd paprika (ca 1/4 paprika)
  • 1 näve babyspenat
  • 3-5 coctailtomater, dela på mitten och tillsätt alldeles i slutet- så dom hinner bli lagom varma.
  • Smaksätt efter tycke, idag hade jag en skvätt soya, vitlökspulver, chilipulver, lite curry.
Övriga tillbehör:
  • 1 liten burk tonfisk (70 gram avrunnen, Abba)
  • 1 kallt ägg
  • 3 romansalladsblad
  • sockerärtor
  • Kokt blomkål, jag kokar den med salt kryddor och örter, (man kan även använda buljong).
Yoghurtdressing:
  • 50 g lättyoghurt (arlas, 0.5% ekologisk), (för mer protein använd kesella med en skvätt vatten istället)
  • pepparmix
  • salt
  • vitlökspulver
  • chilipulver
Smaklig måltid!

Äter man efter viktväktarna är denna portion endast 4 points

Gårdagens träningspass

Det fick bli ett body pump pass igår kväll, man får hålla igång nu så man kan få lite definierade muskler innan sommaren ;) (I allafall ha som mål).  Min pojkvän jobbar som personlig tränare, vilket har varit väldigt bra för min del fram till i februari då han fick ett kanonjobb som PT i Stockholmsområdet. Tråkigt för mig, lyckost er som befinner sig i Stockholm som kan ha tillgång till honom oftare än mig. Innan han flyttade upp i februari så hjälpte han mig 4-6 dagar i veckan vilket gav väldigt bra resultat!
Nu blir det coaching via telefon, så han håller allt koll på mig trots allt ;) Tack vare detta går det ju fortfarande bra, men jag saknar honom på gymmet under veckorna och därför blir det istället att jag bokar in mig på olika grupp pass tills vidare- för då vet jag att jag kommer iväg.
Jag gillar Body Pump, känns bra att jobba igenom kroppens stora muskelgrupper. En viktig sak att tänka på innan man börjar med pass är att lyssna på hur din kropp reagerar, inte någon annans. Är man ny inom träning är det lätt att göra som alla andra gör, använda samma vikter m.m- Inte bra! Lär dig varje övning, och hinner du inte med, gör allt i din egna takt så du inte skadar din kropp.
Spinning är ett annat pass som jag försöker gå på två gånger i veckan, det är viktigt att man får med konditionen också. En kombination av styrka och kondition är väldigt bra!
Hade faktiskt bokat mig på spinning nu vid lunch, men avbokade mig faktiskt- slarv, slarv.. Men måste faktiskt erkänna att det inte lockar mig särskilt mycket när endast 4 personer stod på bokningslistan :) Det är ju det som är grejen med pass, att det skall vara fullproppat, och alla kämpar och peppar på varandra. Så jag får väl stålsätta mig och gå ut på en löprunda senare, har lite dåliga knän och får oftast ont av den typ av träning.
En nyhet är att Adam har gått med på att gästblogga här hos mig:) Han kommer skriva lite inlägg om träning, lägga upp lite träningsövningar m.m! Är det något speciellt som du skulle vilja ha information om så skriv, jättebra att få förslag om vad ni vill läsa om!
En dag när Adam körde ett hårt pass med mig. Här är en övning i TRX :) Kanonpryl tycker jag! I denna gör jag en övning motsvarande armhävning, man kan öka svårighetsgrad beroende på hur man står. Denna övning kräver en stark bål vilket är bra!
Ett TRX pass med Adam i vintras, något som jag saknar. Han har lämnat TRX:en till mig här hemma, men gillar hans hjälp :) Skall börja planera in lite mer tid med egna styrkeövningar igen. Detta är en träningsmetod som man kan träna hela kroppen med, övningen jag gör på bilden motsvarar armhävning. Det som är positivt med detta träningssätt är att det tvingar dig att tänka på stabilitet och använda bålen mycket, något som många är svaga i. Adam kommer skriva inlägg om detta framöver!

Satsa på glada färger

Köpte ett nagellack häromdagen från MAC´s nya kollektion Quite Cute! Superhärlig och oemotståndlig färg nu när vår och sommar börjar närma sig. Lacken är i underbara pastellfärger, jag köpte givetvis den rosa "ice cream cake", men finns även i lila och mintgrön. Gå in på MAC´s hemsida www.maccosmetics.com och kolla på deras produkter och andra nyutkomna kollektioner som kommit ut. Tips är att kolla in ett matchande läppstift, till mitt rosa lack hade jag nyansen "Saint Germain" :) Passa på att inhandla dessa härliga produkter innan dom tar slut!


Äntligen beställt belysning till makeup platserna!

Efter mycket letande och funderande på ljuskvalitét och design kring min belysning till styling rummet så har jag äntligen hittat det jag söker! Innan var jag fast besluten att ha ett typiskt "hollywood makeup lightning" med ljusbulber runt om speglarna. När jag väl hittade det så fanns inte den belysningen jag ville ha. Något som är viktigt att tänka på när det gäller ljus till makeup är att det är så nära dagsljus som man kan komma, runt 5500 kelvin. En annan grej som man skall kolla upp är hur färgåtergivningen (Ra index) är på belysningen du tänker köpa. Ju närmare 100 destå bättre färgskala tar ljuset upp, vilket är viktigt när man vill lägga en perfekt sminkning.
Jag hittade en hemsida, rattljus.se och fick kontakt med en jättegullig tjej som heter Sarah. Rikigt bra service tycker jag att jag fick, så nu har jag beställt 6 st lysrör som förmodligen kommer innan helgen. Kan därför inte säga om det blir så bra som jag tänkt mig, men troligtvis blir det så.
Lägger upp en bild på armaturen som jag skall ha lysrören i. Dom kommer från Markslöjds och modellen heter Melrose. Har inte satt upp någon armatur ovanför spegeln ännu, har inte bestämt ännu hur jag vill ha det. Skall kolla när lysrören kommer hur belysningen blir.
återkommer hur resultatet blev :)
En utav de två makeup stationerna, nya paletter inhandlade från makeup store och lite annat kul från MAC.

RSS 2.0